Juha, ki očara s pestrimi okusi ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 1 koromač
- 4 žlice olivnega olja
- 1 žlico mlete pekoče paprike
- 200 ml belega vina
- 500 ml zelenjavne juhe
- 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 400 g fileta mečarice
- 250 g kozic
- sol, sveže mleti poper
- pest sesekljanega peteršilja
Priprava:
1 Olupite čebulo in česen, koromač očistite. Čebulo in česen sesekljajte, koromač zrežite na tanke rezine.
2 Čebulo in česen popražite na vročem olju, dodajte koromač, vse skupaj malo podušite in začinite s poprom.
3 Prilijte vino in vse skupaj kuhajte toliko časa, da povre vsa tekočina, nato dodajte paradižnike in juho. Zavrite sestavine.
4 Očistite ribje filete in kozice. Filete zrežite na kose in vse skupaj stresite v kozico. Juha naj lahno vre še nadaljnjih 10 minut, nato jo začinite s soljo in poprom ter potresite s sesekljanim drobnjakom.
Foto: Profimedia