Priljubljena mehiška jed...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 šalotki
- 3 stroke česna
- 120 g korenja
- 500 g paprikove klobase
- 5 žlic olivnega olja
- 500 g rdečega fižola (pločevinka)
- 500 g črnega fižola (pločevinka)
- sol, sveže mleti poper
- 1 žličko mlete kumine
- 500 ml zelenjavne juhe
- 2 čilija
- 4 vejice peteršilja
Priprava:
1 Olupite šalotki in česen ter oboje drobno sesekljajte. Olupljeno korenje zrežite na majhne koščke. Klobase zrežite na kolesca.
2 V ponvi popražite kolesca klobase in jih nato postavite stran. Dodajte olivno olje in na njem popražite šalotko in česen. Nato primešajte korenje in ga dušite 5 minut. Dodajte še odcejen fižol in vse skupaj začinite s soljo, poprom in kumino. Prilijte juho, dodajte klobase in juho kuhajte približno 15 minut.
3 Na koncu dodajte še sesekljan čili in jed pustite vreti še 1 minuto. Potresite jo s sveže sesekljanim peteršiljem.