Kosilo v živahnejših ritmih ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 3 stroke česna
- 2 čilija
- 1 rdečo papriko
- 200 g kvinoje
- 1 pločevinko rdečega fižola
- 4 žlice olja
- ščepec orientalske kumine
- približno 400 ml zelenjavne juhe
- 150 g zamrznjene koruze
- 1 zrel avokado
- 1 limono
- 4 vejice peteršilja
- sol, sveže mleti poper
Priprava:
1 Olupite česen, čilijema odstranite semena ter oboje drobno sesekljajte. Očiščeno papriko zrežite na majhne koščke. Kvinojo stresite v cedilo in jo nekajkrat oplaknite pod vročo tekočo vodo, da odstranite grenak okus. Fižol odcedite.
2 V večji ponvi popražite česen, čili in orientalsko kumino. Dodajte papriko in vse skupaj še malce popražite. Nato dodajte odcejeno kvinojo in zelenjavno juho ter vse skupaj na nizki temperaturi pustite lahno vreti 20 minut. 5 minut pred koncem kuhanja dodajte fižol in koruzo.
3 Oplaknite peteršilj in ga sesekljajte. Olupite avokado, odstranite koščico in meso sadeža zrežite na majhne kocke. Pokapajte jih z limonovim sokom. Ko se kvinoja zmehča, jed začinite s soljo, poprom in limonovim sokom. Čisto na koncu dodajte avokado in peteršilj. Ponev odstavite in jed postrezite na krožnikih.