Jajčevci kot osnova za nadev.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 jajčevca
- sol
- 8 šampinjonov
- 150 g šunke v kosu
- 150 g trdega sira
- 200 ml paradižnikove omake
- 1/2 žlice sesekljanega peteršilja
- 1/2 žlice sesekljanega origana
- sveže mleti poper
- 4 žlice olivnega olja
Priprava:
1 Jajčevca zrežite na 2 cm debele rezine, jih potresite s soljo in pustite stati 20 minut. Nato jih osušite s papirnato brisačo. Očistite gobe in jih zrežite na rezine. Šunko zrežite na kocke, sir nastrgajte. Paradižnikovi omaki primešajte sesekljan peteršilj, origano, sol in poper.
2 Pekač obložite s papirjem za peko in ga lahno nakapajte z olivnim oljem. Nanj položite rezine jajčevcev. Z obeh strani jih premažite z oljem, začinite s soljo in jih premažite s paradižnikovo omako.
3 Po rezinah razporedite gobe, šunko in sir ter jih 7 minut pecite v pečici, segreti na 220 stopinj. Postrezite s preostalo paradižnikovo omako.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem