Nabodala z zvitki

4. 7. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Nabodala z zvitki (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Čudovita svežina umešanih zelišč

Za 4 osebe potrebujete

  • pol šopka bazilike
  • 6 tankih svinjskih zrezkov (po približno 80 g)
  • sol
  • poper
  • 100 g svežega sira
  • 6 zelo tankih rezin prekajene šunke
  • 2 žlici repičnega olja

Priprava

Baziliko oplaknite pod hladno vodo, jo popivnajte s papirnato brisačo in potrgajte lističe. Zrezke oplaknite pod hladno vodo, jih osušite in čeznje položite prozorno folijo. Potolcite jih s širokim nožem. Odstranite folijo in zrezke začinite s soljo in poprom ter jih premažite s svežim sirom. Po njem razporedite lističe bazilike. Na vsak zrezek položite še rezino šunke in jih trdno zvijte od ožje strani naprej. Z robom navzdol jih položite na delovno površino.

Tesno skupaj in vodoravno položite po 3 zvitke in skoznje v enakomernem razmiku potisnite 4 naoljena nabodala. Nato z ostrim nožem prerežite med nabodali, tako da dobite 4 nabodala polžje oblike.

V večji ponvi segrejte 1 žlico olja.

Nabodala pecite z vsake strani približno 4 do 5 minut in jih po peki shranite na toplem. Lahko pa jih tudi 8 do 10 minut pečete na vročem, naoljenem žaru ter jih med peko večkrat obrnete. Postrežete jih lahko s svežimi zelišči, zraven pa tekne krompirjeva solata ali pa solata iz testenin.

Čas priprave: 1 ura in 5 minut.

Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 1 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?