Pribora ne boste potrebovali
Za 4 osebe potrebujete
- 1 en dan staro žemljico
- 1 šopek gladkega peteršilja
- 600 g mešanega mletega mesa
- 1 jajce
- 1 noževo konico naribane lupinice neškropljene limone
- sol
- poper
- 1 žlico repičnega olja
Priprava
Žemljice namočite. Lističe peteršilja potrgajte in jih drobno sesekljajte. Zmešajte jih z mletim mesom, jajcem, ožeto žemljico in limonino lupinico ter zmes začinite. Z vlažnimi rokami oblikujte zvitke in jih nataknite na nabodalca.
V teflonski ponvi segrejte olje in med vmesnim obračanjem nabodalca pecite 8–10 minut. Shranite jih v zaprti posodici in s seboj vzemite še jogurtno pomako.
Čas priprave: 30 minut.
Na osebo približno 410 kcal, beljakovine: 31 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 6 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija