Ta jed pa marsikoga zelo razveseli ...
Za 4 osebe potrebujete:
Za kokosovo maso:
- 1 piščanca (približno 1,2 kg)
- sol, sveže mleti poper
- 6 en dan starih žemelj
- 200 ml mleka
- 3 jajca
- 2 žlici masla + maslo za pekač
- ščepec muškatnega oreščka
- 1 žličko posušenega timijana
- 1 žlico sesekljanega peteršilja
- pest strtih orehov
Za prilogo:
- 800 g majhnega krompirja
- 4 žlice mešanice sesekljanih zelišč
- 1 žlico sezamovih semen
- sol
- mleti pisani poper
- 1 žlico stopljenega masla
Priprava:
1 Oplaknite piščanca, ga osušite in začinite s soljo in poprom. Žemlje zrežite na kocke in jih prelijte z mlačnim mlekom. Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake zmešajte z maslom, ščepcem soli in poprom. Dodajte še žemlje (prej iztisnite odvečno tekočino), muškatni orešček, zelišča, sesekljane orehe in na koncu še sneg beljakov.
2 Piščanca nadevajte s pripravljenim nadevom in ga dobro povežite z vrvico. Položite ga v namaščen pekač in prilijte malo vode. Pri 180 stopinjah ga pecite približno 90 minut. Med peko ga večkrat oblijte z nastajajočo omako.
3 Medtem skuhajte krompir v oblicah. Zmešajte zelišča, sezam, sol in poper in stopljeno maslo in v mešanici povaljajte olupljen krompir.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?