Odlična jed za vso družino.
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g kozic
- 200 g zelenih belušev
- sol
- 200 ml smetane
- 100 g kisle smetane
- 3 jajca
- 2 žlici sesekljanega koprca
- 1 žlico vloženih zelenih belušev
- olje
- 10 črnih oliv
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 60 g masla
Priprava:
1. Očistite kozice in jih stresite v skledo. Belušem odrežite olesenele končke in jih 5 minut pustite vreti v vreli slani vodi. Po kuhanju jih ohladite v mrzli vodi, odcedite in jih zrežite na koščke.
2. Obe smetani denite v skledo, dodajte jajca, drobno sesekljan koprc, sol in vložene beluše.
3. Naoljite model za narastke. Kozcie oplaknite in jim primešajte beluše, olive in prepolovljene paradižnike. Previdno premešajte, vse skupaj dajte v model in prelijte s kremno mešanico. Povrh razporedite koščke masla.
4. Narastek 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki ga takoj postrezite.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem