Ko boste naslednjič pripravljali krompir, dodajte v vodo to nepričakovano sestavino (ki jo že imate v kuhinji).
Krompir je vsestransko živilo, lahko ga pečemo, cvremo, kuhamo, pretlačimo … Mogoče ga je kombinirati z vrsto drugih sestavin in okusov ter iz njega pripraviti številne slastne jedi.
Vendar je dobro vedeti, kateri krompir uporabiti v receptu, da boste dobili najboljšo teksturo in tisti poseben okus. Voskaste sorte se dobro obnesejo pri kuhanju, obdržijo svojo obliko, zato je takšen krompir odličen za pripravo krompirjeve solate. Nasprotno je škrobnat krompir, ki lahko hitro postane kašasta zmešnjava.
A kot kaže, tudi za to obstaja rešitev ...
Vse, kar morate narediti, je, da v vrelo vodo dodate kanček kisa. Tako naj krompir ne bi prehitro postal kašast.
Zaradi kisa naj bi se na površini krompirja ustvarila nekakšna skorjica. To pomaga, da krompir ohrani svojo obliko, tudi če ga malce dlje kuhate.
Kuharji na Redditu pa pravijo, da tehnika deluje, ker kislina znatno upočasni razgradnjo pektina, ki kot lepilo drži krompirjeve celice skupaj.
In čeprav boste verjetno želeli izbrati kis nevtralnega okusa, je pravzaprav primeren katerikoli kis. Dodajte ga na približno polovici postopka kuhanja.
Preverite še:
Poceni živilo, ki v hipu odstrani vodni kamen in madeže (bolje od kisa in sode bikarbone)
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem