Nojevi zrezki? Zakaj pa ne...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 nojeva fileja (po 300 g)
- 3 rezine slanine
- 2 žlici olivnega olja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlico kisa
- 1 žlico sesekljanega peteršilja
- 1 strok česna
- sol
Priprava:
1 Mesu odstranite kite in maščobo, ga premažite z oljem in potresite s poprom. Slanino zrežite na ozke rezance in jih popecite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe. Odcedite jih na kuhinjski brisači. Maščobo prelijte po mesu in ga pustite stati približno 1 minuto. Peteršilju primešajte drobno sesekljan česen in kis ter polivko začinite s soljo.
2 Meso najprej z vsake strani po 2 minuti pecite na zelo vročem žaru, nato zmanjšajte temperaturo in ga pecite še 10 do 20 minut. Po peki ga potresite s peteršiljevo mešanico in slanino ter ga pustite stati na toplem 10 minut. Začinite ga s soljo in zrežite na debelejše rezine. Postrezite jih s popečenimi rezinami kruha.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem