Ocvrto in okusno!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g puranjih prsi
- sol
- 3 jajca
- 100 g lešnikov
- 100 g drobtin
- 120 g moke
- olje za cvrenje
Za vlivance:
- 400 g moke
- 4 jajca
- 120 ml mleka
- sol
- 1 1/2 žlice masla
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
Priprava:
1 Očistite meso, ga zrežite na rezine, malce potolcite in solite. Jajca razžvrkljajte s ščepcem soli.
2 Zmeljite polovico lešnikov, druge sesekljajte in primešajte drobtine. Zrezke najprej povaljajte v moki, nato jajcih in nato drobtinah.
3 Zrezke z vsake strani 2 minuti cvrite v vročem olju in jih odcedite na papirnati brisači.
4 Za pripravo vlivancev gladko zmešajte moko, jajca, mleko in sol. Testo skozi luknjičavo cedilo potisnite v vrelo slano vodo.
5 Ko vlivanci priplavajo na površino, jih poberite iz vode in jih dajte v lonec hladne vode. Nato jih odcedite, stresite v ponev stopljenega masla in jih segrevajte približno 1 minuto. Potresite jih s peteršiljem in postrezite z ocvrtimi zrezki.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?