Stara dobra klasika!
Za 4 osebe potrebujete:
- 80 g sveže špinače
- 1 strok česna
- 50 g nastrganega parmezana
- 50 g orehov
- približno 100 ml olivnega olja
- sol, sveže mleti črni poper
- 1 žlico limonovega soka
- 400 g majhnega krompirja
- 250 g toasta
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 žlici sesekljane bazilike
- 600 g puranjih prsi
- moko
- 2 jajci
- prečiščeno maslo za cvrenje
- 200 g stročjega graha
Priprava:
1 Oplaknjeno špinačo, olupljen česen, nastrgan sir in orehe dajte v blender in vse skupaj drobno sesekljajte. Počasi vmešajte še olje in pesto začinite s soljo, poprom in limonovim sokom.
2 Krompir olupite in ga skuhajte v vreli slani vodi.
3 Kruh drobno sesekljajte v sekljalniku in mu primešajte zelišča. Meso očistite, ga zrežite na rezine in lahno potolcite. Začinite ga s soljo in poprom. Zrezke nato povaljajte v moki, v razžvrkljanih jajcih in zeliščnih drobtinah. V ponvi segrejte maslo in v njem z obeh strani zlato ocvrite zrezke.
4 Krompir po kuhanju odcedite in ga zrežite na rezine. Oplaknite stročji grah, ga zrežite na koščke in jih 1 do 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih stresite v hladno vodo, odcedite in razporedite po krožnikih skupaj s krompirjem. Nežno solite in poprajte ter zraven ponudite zrezke in pesto.