Ocvrt zrezek s krompirjem, stročjim grahom in špinačnim pestom

28. 2. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ocvrt zrezek s krompirjem, stročjim grahom in špinačnim pestom (foto: Profimedia)
Profimedia

Stara dobra klasika!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 80 g sveže špinače
  • 1 strok česna
  • 50 g nastrganega parmezana
  • 50 g orehov
  • približno 100 ml olivnega olja
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 žlico limonovega soka
  • 400 g majhnega krompirja
  • 250 g toasta
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici sesekljane bazilike
  • 600 g puranjih prsi
  • moko
  • 2 jajci
  • prečiščeno maslo za cvrenje
  • 200 g stročjega graha

Priprava:

1 Oplaknjeno špinačo, olupljen česen, nastrgan sir in orehe dajte v blender in vse skupaj drobno sesekljajte. Počasi vmešajte še olje in pesto začinite s soljo, poprom in limonovim sokom.

2 Krompir olupite in ga skuhajte v vreli slani vodi.

3 Kruh drobno sesekljajte v sekljalniku in mu primešajte zelišča. Meso očistite, ga zrežite na rezine in lahno potolcite. Začinite ga s soljo in poprom. Zrezke nato povaljajte v moki, v razžvrkljanih jajcih in zeliščnih drobtinah. V ponvi segrejte maslo in v njem z obeh strani zlato ocvrite zrezke.

4 Krompir po kuhanju odcedite in ga zrežite na rezine. Oplaknite stročji grah, ga zrežite na koščke in jih 1 do 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih stresite v hladno vodo, odcedite in razporedite po krožnikih skupaj s krompirjem. Nežno solite in poprajte ter zraven ponudite zrezke in pesto.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"