Vam dišijo testenine? Potem je ta recept kot nalašč za vas!
Italijanska kuhinja je tudi pri nas zelo priljubljena - testenine jemo na tisoč in en način. Tokrat vam predstavljamo recept za testenine z brstičnim ohrovtom.
Za 4 osebe potrebujete:
- 500 g makaronov
- 4 žlice olivnega olja
- 400 g brstičnega ohrovta
- 1 žlico masla
- 1 žlico jušnih začimb
- 200 g ementalca
- 100 g nastrganega parmezana
- sol
Makarone skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju jih odcedite, jih stresite v skledo in jim primešajte 2 žlici olja.
Očistite brstični ohrovt in ga prepolovite, če želite. 5 minut ga kuhajte v vreli slani vodi in nato odcedite. Popražite ga na 1 žlici olja in 1 žlici masla. Začinite ga z jušnimi začimbami.
Nastrgajte ementalec. Naoljite pekač in po dnu potresite del sira. Nanj položite makarone, jih prekrijte s slojem brstičnega ohrovta in potresite s preostalim ementalcem. Zaključite s preostalimi makaroni in jih potresite z nastrganim parmezanom. Narastek pecite 8 do 10 minut. Dober tek!
Recept je bil objavljen v Lizini posebni izdaji Lahka kuhinja - revijo dobite na prodajnih mestih po celi Sloveniji.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija