Babičin trik za najmehkejše miške: potrebujete le eno sestavino

15. 10. 2024
Deli
Babičin trik za najmehkejše miške: potrebujete le eno sestavino (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta recept vas bo popeljal nazaj v otroštvo in v jutra, ko vam je babica pripravljala najokusnejše in najmehkejše miške.

 

Ne spreglejte: 

Miške so vsekakor ena izmed najbolj priljubljenih sladic, prav tako pa so precej enostavne za pripravo, a le redko uspejo tako dobro kot babičine. Lahko pa se jim vsaj približate z upoštevanjem tega trika.

Da bi bilo testo mehko in zračno, babice v moko zamešajo sodo bikarbono namesto pecilnega praška.

miške, trik, cvrtje, soda bikarbona

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 1/2 lončka kislega mleka
  • 300–350 g moke
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • olje – za cvrtje

Priprava:

Moko, pomešano s sodo, presejte. Jajca stepite s kislim mlekom, nato pa v to zmes počasi dodajte moko ob nenehnem mešanju. Zmes mora biti homogena in gosta.

V ponvi segrejte olje, nato pa z mokro žlico zajemajte zmes in jo dodajajte v olje. Ko miške postanejo zlato rjave, jih odstranite. Postavite jih na papirnato brisačo, da se odcedi odvečno olje.

Pripravljene miške lahko postrežete s sladkorjem v prahu, sirom ali marmelado. Vsak jih ima rad na svoj način.

Vir: krstarica.com

Pospešujejo metabolizem in pomagajo pri hujšanju: 3 živila, ki jih morate uživati, če imate "leno prebavo"