Orehove tortice s karamelom

11. 4. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Orehove tortice s karamelom

Majhne tortice polne okusa.

Za približno 8 kosov potrebujete

Za testo

  • 250 g moke
  • 50 g zmletih mandljev
  • 100 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 jajce
  • 150 g hladnega masla

Poleg tega še

  • 100 g medu
  • 150 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 200 g smetane
  • 250 g orehovih jedrc
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 žlico limoninega soka

Priprava

Moko, mandlje, sladkor, sol, jajce in na koščke narezano maslo zgnetite v gladko testo. Testo oblikujte v kepo, jo zavijte v prozorno folijo za živila in postavite v hladilnik za približno 1 uro.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Modelčke za tortice (premera 8 cm) namastite. Na pomokani površini testo razvaljajte od 3 do 4 mm debelo. Izrežite kroge, nekoliko večje od modelčkov, in z njimi obložite modelčke. Testo po dnu z vilicami večkrat prebodite in ga v pečici pecite približno 15 minut.

Po Golobovih očitkih: srečanje med predsednico in premierjem ne bo odpovedano

Med, sladkor, maslo in smetano med mešanjem zavrite in mešanico zlato rjavo karamelizirajte. Orehe grobo sesekljajte, jih primešajte karamelu in nekoliko ohladite. Tortice napolnite z orehi. Ko se tortice ohladijo, jih poberite iz modelčkov. Sladkor v prahu zmešajte z limoninim sokom, da nastane gladek preliv. Ohlajene tortice okrasite s prelivom.

Čas priprave: približno 2 uri 10 minut.

Na kos: približno 830 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 53 g, ogljikovi hidrati: 80 g.

Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja