Majhne tortice polne okusa.
Za približno 8 kosov potrebujete
Za testo
- 250 g moke
- 50 g zmletih mandljev
- 100 g sladkorja
- 1 ščepec soli
- 1 jajce
- 150 g hladnega masla
Poleg tega še
- 100 g medu
- 150 g sladkorja
- 50 g masla
- 200 g smetane
- 250 g orehovih jedrc
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 žlico limoninega soka
Priprava
Moko, mandlje, sladkor, sol, jajce in na koščke narezano maslo zgnetite v gladko testo. Testo oblikujte v kepo, jo zavijte v prozorno folijo za živila in postavite v hladilnik za približno 1 uro.
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Modelčke za tortice (premera 8 cm) namastite. Na pomokani površini testo razvaljajte od 3 do 4 mm debelo. Izrežite kroge, nekoliko večje od modelčkov, in z njimi obložite modelčke. Testo po dnu z vilicami večkrat prebodite in ga v pečici pecite približno 15 minut.
Med, sladkor, maslo in smetano med mešanjem zavrite in mešanico zlato rjavo karamelizirajte. Orehe grobo sesekljajte, jih primešajte karamelu in nekoliko ohladite. Tortice napolnite z orehi. Ko se tortice ohladijo, jih poberite iz modelčkov. Sladkor v prahu zmešajte z limoninim sokom, da nastane gladek preliv. Ohlajene tortice okrasite s prelivom.
Čas priprave: približno 2 uri 10 minut.
Na kos: približno 830 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 53 g, ogljikovi hidrati: 80 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?