Še posebej v poletnem času se prileže pomaka iz paradižnika.
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g paradižnikov
- 2 rdeči papriki
- 2 zeleni papriki
- 2 stebli zelene
- 1 čebulo
- 1–2 stroka česna
- 250 ml mineralne vode
- 2 žlici olivnega olja
- 1 limono
- 1 vejico svežega timijana
- sveže mleti poper, morsko sol
- 2 kapljici worcestrske omake
- 2 rezini toasta
- 2 žlici parmezanovih ostružkov
Priprava:
1 Očistite zelenjavo, jo operite in zrežite na majhne koščke. Stresite jih v blender mešalnik, dodajte mineralno vodo, olje in limonov sok ter nato še timijan, sol, poper, worcestrsko omako, rezine toasta (brez skorje) ter vse skupaj gladko zmeljite.
2 Postrezite s parmezanom in popečenim toastom, natrtim s česnom. Okrasite z vršički zelene ali peteršiljem.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem