Polnozrnata moka, doda polnejši okus
Sestavine za 4 osebe
- 400 ml mleka
- ščepec soli
- 3 jajca
- 1 žlička olja
- 100 g polnozrnate moke
- 50–70 g moke
- olje ali stopljeno maslo za peko
- 200 g domače ali kupljene slivove čežane ali marelične marmelade
- 60 g medenjakov
- 40 g sladkorja v prahu
- stopljeno maslo
Priprava
Mleko stepite s soljo, jajcem in oljem. Postopoma primešajte obe vrsti moke in zmešajte gosto, a tekoče testo. Pol ure naj nato počiva pri sobni temperaturi. Ponev namastite z oljem ali stopljenim maslom. Nato v njej specite približno 8–12 tankih palačink.
Medenjake drobno nastrgajte in jim primešajte sladkor. Vsako palačinko premažite s čežano ali marmelado, jo zvijte in zrežite na približno 1, 5 cm debele rezine. Porazdelite jih po krožniku, potresite z medenjaki in sladkorjem ter prelijte z maslom.
Čas priprave: približno 45 minut
Na osebo približno 740 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 37 g, ogljikovi hidrati: 88 g