Pariški desert z višnjami

24. 5. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pariški desert z višnjami (foto: Profimedia)
Profimedia

Slastna in okusna sladica!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 150 g temne čokolade
  • 600 ml smetane
  • 300 g višenj iz kompota
  • 100 ml češnjevega žganja
  • 1 žlico koruznega škroba
  • 200 g kakavovih maslenih piškotov

Za dekoracijo:

  • 200 ml smetane

Priprava:

1 Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo. Ohlajeni čokoladi primešajte stepeno smetano in dobro zmešajte obe sestavini. Kremo še stepite.

2 Piškote zdrobite in z njimi obložite dno skodelic. Višnje odcedite, jih stresite v kozico in prilijte češnjevo žganje. Dodajte škrob, vse skupaj pustite vreti 3 minute, mešanico pa ves čas mešajte. Kozico odstavite in počakajte, da se sadna mešanica ohladi.

3 Kremo razporedite po piškotih, jo okrasite z višnjami in stepeno smetano. Potresite s čokoladnimi ostružki.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem