Slastna in okusna sladica!
Za 4 osebe potrebujete:
- 150 g temne čokolade
- 600 ml smetane
- 300 g višenj iz kompota
- 100 ml češnjevega žganja
- 1 žlico koruznega škroba
- 200 g kakavovih maslenih piškotov
Za dekoracijo:
- 200 ml smetane
Priprava:
1 Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo. Ohlajeni čokoladi primešajte stepeno smetano in dobro zmešajte obe sestavini. Kremo še stepite.
2 Piškote zdrobite in z njimi obložite dno skodelic. Višnje odcedite, jih stresite v kozico in prilijte češnjevo žganje. Dodajte škrob, vse skupaj pustite vreti 3 minute, mešanico pa ves čas mešajte. Kozico odstavite in počakajte, da se sadna mešanica ohladi.
3 Kremo razporedite po piškotih, jo okrasite z višnjami in stepeno smetano. Potresite s čokoladnimi ostružki.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem