Pastetke s teletino

25. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Pastetke s teletino (foto: Profimedia)
Profimedia

Jed, ki očara tudi z videzom!

Za 6 – 8 kosov potrebujete:

  • 500 g listnatega testa
  • moko
  • 1 jajce
  • 400 g telečjega ramsteka
  • olje
  • 50 g koščkov slanine
  • sol, sveže mleti beli poper
  • 120 g šampinjonov
  • 100 ml belega vina
  • 100 ml zelenjavne juhe
  • 150 ml smetane
  • 50 g parmezana

Priprava:

1 Listnato testo razgrnite. Izrežite približno 5 cm velike kroge. Eno tretjino krogov porazdelite po namaščenem pekaču in jih premažite s stepenim jajcem.

2 V preostale zarežite približno 4 cm veliko luknjo. Te obročke previdno položite na polne kroge in jih ponovno premažite z jajcem. Ponovite še enkrat, tako da dobite košarice. 5 do 10 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 Očiščeno meso zrežite na majhne koščke. V ponvi segrejte olje in na njem na hitro popecite meso in slanino. Začinite s soljo in poprom ter primešajte drobno sesekljane šampinjone. Vse skupaj malce popražite, prilijte vino in juho ter vse skupaj malce podušite.

Odprla je možev dnevnik. Kar je videla, jo je pustilo brez besed

4 Ko se meso zmehča, prilijte smetano in omako začinite s soljo in poprom. Kuhajte, dokler se ne zgosti, in testene košarice napolnite s pripravljenim nadevom. Potresite s parmezanom in jih nekaj minut pecite še v pečici.

Foto: Profimedia