Jed, ki očara tudi z videzom!
Za 6 – 8 kosov potrebujete:
- 500 g listnatega testa
- moko
- 1 jajce
- 400 g telečjega ramsteka
- olje
- 50 g koščkov slanine
- sol, sveže mleti beli poper
- 120 g šampinjonov
- 100 ml belega vina
- 100 ml zelenjavne juhe
- 150 ml smetane
- 50 g parmezana
Priprava:
1 Listnato testo razgrnite. Izrežite približno 5 cm velike kroge. Eno tretjino krogov porazdelite po namaščenem pekaču in jih premažite s stepenim jajcem.
2 V preostale zarežite približno 4 cm veliko luknjo. Te obročke previdno položite na polne kroge in jih ponovno premažite z jajcem. Ponovite še enkrat, tako da dobite košarice. 5 do 10 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
3 Očiščeno meso zrežite na majhne koščke. V ponvi segrejte olje in na njem na hitro popecite meso in slanino. Začinite s soljo in poprom ter primešajte drobno sesekljane šampinjone. Vse skupaj malce popražite, prilijte vino in juho ter vse skupaj malce podušite.
4 Ko se meso zmehča, prilijte smetano in omako začinite s soljo in poprom. Kuhajte, dokler se ne zgosti, in testene košarice napolnite s pripravljenim nadevom. Potresite s parmezanom in jih nekaj minut pecite še v pečici.
Foto: Profimedia