Prigrizek vam bo vzel nekaj časa, ampak ne boste razočarani!
Za 4 osebe potrebujete:
- 80 ml sladkega rdečega vina
- 40 g medu
- 1 večje granatno jabolko (ali 1 kaki, zrezan na kocke)
- sol
- 4 kose kamambera
- pest pistacij ali orehov
- 2 žlici olivnega olja
- 2 veliki figi
- pest solatnih listov
Priprava:
1 Vinu dodajte med in semena polovice granatnega jabolka ter vse skupaj pustite lahno vreti nekaj minut. Mešanico nato pogladite skozi gosto cedilo. Sok prelijte v kozico in ga, če je treba, pokuhajte do sirupastega stanja. Dodate mu lahko tudi ščepec soli. Kozico nato odstavite in počakajte, da se tekočina ohladi.
2 Sir razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in ga postavite pod vroč žar. Ko se površina obarva rjavo, sir obrnite in ga popecite še z druge strani. Nato pečico nastavite na program peke in sir 5 do 7 minut pecite še pri 180 stopinjah.
3 V tem času grobo sesekljajte pistacije ali orehe in jih malce popražite v teflonski ponvi. Očistite fige, jih obrišite in zrežite na tanke rezine.
4 Pečen sir razporedite po krožnikih in ga prelijte s sirupom. Vsak kos okrasite s 4 rezinami fig in jed potresite s preostalimi semeni granatnega jabolka in oreščki. Sir postrezite na solatnih listih. Postrezite s krekerji.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?