Leča po svoji hranilni vrednosti ne zaostaja za fižolom in grahom...
Za 2 osebi potrebujete:
- 400 g buče (maslene ali hokaido)
- ½ rdeče čebule
- 1 žlico kari paste
- 2 žlici olja
- sol
- 100 ml smetane za kuhanje
- 80 g zelene leče
- 1 jajce
- 10 g bučnih semen
- 5 g pinjol
- pest zelišč (peteršilj, meta, bazilika)
Priprava:
1 Buči odstranite semena, jo olupite in zrežite na enako velike kocke. Olupljeno čebulo zrežite na četrtine.
2 Zmešajte bučo, čebulo, kari pasto, olje in ščepec soli. Mešanico razporedite po pekaču in prilijte 600 ml vroče vode. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in vse skupaj 10 minut pecite v pečici, segreti na 220 stopinj. Nato odstranite folijo, sestavine prelijte s smetano, premešajte in jed pecite še 10 minut.
3 V tem času dobro oplaknite lečo, jo stresite v kozico in prilijte hladno vodo. Skuhajte jo do mehkega in jo na koncu začinite s soljo. Jajce kuhajte 5 minut, ga nato ohladite v hladni vodi in olupite.
4 Pečeno bučo dajte v posodico in dodajte lečo in jajce. Zraven ponudite semena in zelišča.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?