Poskusite, ne bo vam žal!
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 čebuli
- 4 stroke česna
- 4 žlice olivnega olja
- 100 g leče
- 50 g rdeče leče
- 50 g bulgurja
- 150 g malih korenčkov
- 100 ml pasiranih paradižnikov
- 1 l juhe
- sol, sveže mleti poper
- 4 lovorjeve liste
- 400 g prekajene slanine
- 6 vejic svežega majarona
Priprava:
1 Olupite čebulo in česen. Čebulo sesekljajte, česen zrežite na rezine. V nepregorni kozici segrejte olje in na njem malce popražite čebulo. Dodajte obe vrsti leče, bulgur, korenje, pretlačen paradižnik in juho.
2 Vse skupaj začinite s soljo in poprom, dodajte lovorjeve liste in nekaj kock prekajene slanine. Pečico segrejte na 150 stopinj in v njej juho pecite 90 minut. Preostalo slanino zrežite na rezine in jih postrezite k juhi. Potresite jo s svežim majaronom.pinjole in češnje pa drobno sesekljajte. Trikotnike okrasite s čokolado in jih okrasite s pinjolami in češnjami.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa