Mmm, kako lepo diši!
Za 4 osebe potrebujete:
- 3 gosje prsi
- 4 vejice timijana
- sol
- 2 majhna korenčka
- 100 g zelene
- 60 g čebule
- 1 žlico mletega brina
- 1 l juhe
- 200 ml jabolčne čežane
- 4 žlice calvadosa
- 50 g masla
Priprava:
1 Meso oplaknite in ga osušite. Zarežite pod kožo in podnjo potisnite vejice timijana. Meso začinite s soljo in ga na več mestih prebodite.
2 Oplaknite in očistite zelenjavo ter jo zrežite na koščke. Čebulo sesekljajte in jo skupaj s preostalo zelenjavo in brinom dajte v pekač in ga pokrijte. Na vse skupaj položite meso in ga 60 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
3 Med peko meso večkrat zalijte z juho, odstranite pokrov in jed pecite še 15 minut. Meso nato vzemite iz pekača in z žlico posnemite maščobo iz omake.
4 Dodajte jabolčno čežano in calvados ter pekač postavite v pečico še za 10 minut. Na koncu primešajte maslo in omako začinite s soljo. Postrezite jo z mesom, zelenjavo in cmočki.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?