Popolno poletno kosilo s piščancem in stročjim fižolom vsebuje veliko beljakovin, ki se skrivajo v zelenjavi in piščancu
Za 4 osebe potrebujete
- 4 fileje piščančjih prsi (po 125 g)
- strt poper
- sol
- 4 vejice citronskega timijana
- 4 rezine pršuta
- 3 žlice olivnega olja
- 2 žlici suhega belega vina
- 3 žlice vode
Za prilogo:
- 500 g očiščenega stročjega fižola
- 60 g masla
- 50 g grobo sesekljanih praženih pinjol
- 2 žlici svežega limonovega soka
- strt črni poper
- sol
Priprava
Meso očistite, ga začinite s soljo in poprom in na vsak zrezek položite 1 timijanovo vejico. Rezino pršuta prečno zrežite na 2 trakova in ju trdno ovijte okoli mesa. Tako pripravite vse zrezke.
V globoki ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani popecite meso. Nato zrezke prestavite v pekač in jih prelijte s sokom, ki je nastal pri peki. Vinu primešajte vodo in ga prelijte po mesu. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in meso približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Nato folijo odstranite, meso prelijte s sokom, ki nastaja pri peki in ga pecite še nekaj minut.
Očiščen stročji fižol dajte v vrelo slano vodo in ga blanširajte 2 minuti. Vodo nato odlijte, fižol oplaknite z zelo hladno vodo in ga odcedite. V globoki ponvi razpustite maslo, nanj stresite fižol in ga na zmerni temperaturi dušite približno 5 do 6 minut. Na koncu ga pokapajte z limonovim sokom, začinite s soljo in poprom in potresite s pinjolami. Dušen fižol lahko ponudite kot prilogo k pečenki.
Čas priprave: približno 45 minut
Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 13 g
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?