Malce "živahnejše" začinjena jed ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 jajčevec
- 800 g mlete svinjine
- 1 jajce
- 2 žlici drobtin
- sol, sveže mleti poper
- 1 žlico mlete paprike
- 1 žličko mletega cimeta
- 1 majhno čebulo
- 2 žlici sesekljanega svežega koriandra
- olje
Za omako:
- 1 majhno čebulo
- 3 stroke česna
- olivno olje
- 800 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 1 žličko čilija
- sladkor
- 3 žlice sesekljanega peteršilja
Priprava:
1 Jajčevec na več mestih prebodite z vilicami in ga 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Ko se ohladi, z žlico izdolbite meso ploda.
2 Maso stresite v skledo in primešajte mleto meso in jajce. Mešanico zgostite z drobtinami. Začinite jo s soljo, poprom, paprika in cimetom. Na koncu dodajte še drobno sesekljano čebulo in koriander.
3 Iz mase oblikujte majhne kroglice in jih zlato rjavo ocvrite v vročem olju. Lahko pa jih tudi spečete v pečici, segreti na 190 stopinj.
4 V tem času pripravite omako. Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljajte ter popražite na olivnem olju. Dodajte paradižnike in vse skupaj zavrite. Omaka naj nekaj minut lahno vre, na koncu pa jo začinite s čilijem, sladkorjem, sesekljanim peteršiljem, soljo in poprom. Vanjo položite še mesne kroglice in vse skupaj kuhajte še nekaj minut. Postrezite s kuskusom.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa