Klasika dopolnjena z papriko.
Za 4 osebe potrebujete
• testo po osnovnem receptu
• 400 g paradižnika v kosih (iz pločevinke)
• 1 žlico olja
• 2 žlici posušenega origana
• sol, poper
• 1 čebulo
• 200 g šampinjonov
• po 1 rdečo in zeleno papriko
• 150 g kuhane šunke
• 200 g naribane gavde
Priprava
Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200). Testo denite na velik namaščen pekač in ga razvaljajte. Paradižnik zmešajte z oljem, 1 žlico origana, soljo in poprom. Testo premažite s paradižnikom. Zelenjavo in gobe na drobno narežite in posujte po paradižniku. Šunko natrgajte na koščke in z njimi obložite pico. Pico posujte s sirom in preostalim origanom. V pečici jo pecite od 15 do 20 minut.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 850 kcal, beljakovine: 40 g, maščobe: 39 g, ogljikovi hidrati: 82 g.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl