Hrustljav pokrov iz listnatega testa ustvari poseben vtis
Za 4 osebe potrebujete
- 1 veliko čebulo
- 2 žlici olja
- sol, poper
- 750 g govedine za golaž (kocke)
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 2 žlici moke
- 3 vejice timijana
- 600 ml juhe
- worcestrsko omako
- 400 g šampinjonov
- 1 jajce
- 225 g listnatega testa (zvitek)
Priprava
Pečico segrejte na 170 stopinj (ventilatorsko na 150 stopinj). Čebulo olupite in jo zrežite na obročke. Meso osušite in kocke krepko popecite na vročem olju. Začinite jih s soljo in poprom. Zadnji 2 minuti dušenja dodajte še čebulo in paradižnikovo mezgo ter vse skupaj malce popražite. Potresite z moko, dodajte še timijan in vročo juho in med mešanjem vse skupaj zavrite. Začinite z worcestrsko omako. Posodo pokrijte in golaž približno 90 minut kuhajte v pečici. Očistite gobe, jih zrežite na četrtine in jih po 60 minutah kuhanja dodajte golažu.
Listnato testo razvijte in izrežite kroge v velikosti modelčkov. Temperaturo pečice zvišajte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Listnato testo premažite z razžvrkljanim jajcem in ga 12 do 15 minut pecite v pekaču, ki ste ga oplaknili s hladno vodo. Gobov golaž porazdelite po modelčkih za narastke, ga po želji potresite še s peteršiljem in pokrijte s pečenim listnatim testom.
Čas priprave: približno 2 uri 35 minut.
Na osebo: približno 600 kcal, beljakovine: 46 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 24 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?