Tu pa tam malce pikantnega res ne bo škodilo ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g goveje bržole
- sol
- sveže mleti poper
- 3 žlice olja
- 1 čebulo
- 2 žlici moke
- 3 žlice paradižnikove mezge
- 100 ml rdečega vina
- 80 g gob
- 2 stroka česna
- 200 g brstičnega ohrovta
Priprava:
1 Meso oplaknite, osušite in zrežite na tanke rezine. Lahno jih potolcite, začinite s soljo in poprom ter jih z obeh strani rjavo popecite na vročem olju. Nato jih položite na segret krožnik.
2 Na maščobi, ki je ostala po peki mesa, popražite sesekljano čebulo. Potresite jo z moko in dodajte paradižnikovo mezgo. Ves čas mešajte in prilijte rdeče vino in 50 ml vode.
3 Zrezke dajte nazaj v ponev, dodajte koščke gob, strt česen, sol in poper ter jih dušite do mehkega.
4 Očistite brstični ohrovt, ga stresite v vrelo slano vodo in ga kuhajte 10 minut. Po kuhanju ga odcedite in malce popecite na vročem maslu. Postrezite kot prilogo zrezkom, skupaj s kuhanim krompirjem. Okrasite z zelišči.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem