Pikantni hamburger po mehiško

19. 3. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Pikantni hamburger po mehiško

Mešanica mehike in ZDA.

Za 4 osebe potrebujete

• 1 strok česna

• 500 g mlete govedine

• 1 žličko gorčice

• 2 jajci

• 4 žlice drobtin

• sol, poper

• 6 listov zelene solate

• 4 paradižnike

• 2 rdeči čebuli

• 2 beli čebuli

• 200 g moke

• 250 ml svetlega piva

• 1 beljak

• 500 ml olja za cvrtje

• 4 žemljice za hamburger

• 1 žlico masla

• 4 žlice majoneze

• 12–16 koščkov tortilja čipsa

• 100 g paradižnikove salse (iz kozarca)

Priprava

Česen olupite, sesekljajte in ga zmešajte z mletim mesom, gorčico, 1 jajcem in drobtinami. Maso solite in poprajte. Pripravite zelenjavo, solato pa natrgajte na koščke. Paradižnik zrežite na rezine, rdečo čebulo na tanke rezine, belo pa na debele.

Moko, pivo, 1 jajce in ½ žličke soli zmešajte v gladko testo. Testo pustite stati 15 minut. Beljak stepite v sneg in ga vmešajte v testo. Kolute bele čebule povaljajte v testu in jih ocvrite v vročem olju. Odcedite jih na papirnati brisači.

Vročina, kot je junija še ni bilo. Temperatura je bila rekordno visoka

Žemljice prerežite na pol in jih na prerezani strani popecite. Iz mesne mase oblikujte 4 tanke polpete in jih specite na 1 žlici masla. Spodnjo stran žemljice premažite z majonezo in obložite s pripravljenimi sestavinami. Na vrh denite paradižnikovo salso in čips ter pokrijte z drugo polovico žemljice.

Čas priprave: približno 1 ura.

Na osebo: približno 960 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 74 g.