Mešanica mehike in ZDA.
Za 4 osebe potrebujete
• 1 strok česna
• 500 g mlete govedine
• 1 žličko gorčice
• 2 jajci
• 4 žlice drobtin
• sol, poper
• 6 listov zelene solate
• 4 paradižnike
• 2 rdeči čebuli
• 2 beli čebuli
• 200 g moke
• 250 ml svetlega piva
• 1 beljak
• 500 ml olja za cvrtje
• 4 žemljice za hamburger
• 1 žlico masla
• 4 žlice majoneze
• 12–16 koščkov tortilja čipsa
• 100 g paradižnikove salse (iz kozarca)
Priprava
Česen olupite, sesekljajte in ga zmešajte z mletim mesom, gorčico, 1 jajcem in drobtinami. Maso solite in poprajte. Pripravite zelenjavo, solato pa natrgajte na koščke. Paradižnik zrežite na rezine, rdečo čebulo na tanke rezine, belo pa na debele.
Moko, pivo, 1 jajce in ½ žličke soli zmešajte v gladko testo. Testo pustite stati 15 minut. Beljak stepite v sneg in ga vmešajte v testo. Kolute bele čebule povaljajte v testu in jih ocvrite v vročem olju. Odcedite jih na papirnati brisači.
Žemljice prerežite na pol in jih na prerezani strani popecite. Iz mesne mase oblikujte 4 tanke polpete in jih specite na 1 žlici masla. Spodnjo stran žemljice premažite z majonezo in obložite s pripravljenimi sestavinami. Na vrh denite paradižnikovo salso in čips ter pokrijte z drugo polovico žemljice.
Čas priprave: približno 1 ura.
Na osebo: približno 960 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 74 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek