Slastno iz pečice
Za 4 osebe potrebujete
- 8 piščančjih bedrc
- 1 žlico tekočega medu
- 1 žlico sladke mlete paprike
- 1 žlico balzamičnega kisa
- sol, poper
- 4 žlice oljčnega olja
- 800 g malega novega krompirja
- 500 g zelenih belušev
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 4 vejice timijana
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Meso oplaknite in ga obrišite. Zmešajte med, papriko, kis, malce soli in popra ter 1 žlico olja. S tem premažite meso in ga položite v pekač. Krompir operite, ga prepolovite, zmešajte z 2 žlicama olja in ga začinite s soljo. Porazdelite ga okoli mesa. Vse skupaj približno 40 minut pecite v pečici in občasno obrnite.
Očistite zelenjavo. Beluše po dolgem prepolovite, jih premažite s preostalim oljem in jih solite. Skupaj s paradižniki in timijanom jih po 25 minutah peke položite na piščanca in jed specite do konca. Po potrebi prilijte malo vode. Po želji postrezite s svežim timijanom.
Čas priprave: 1 ura in 10 minut.
Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 5 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?