Piščančja bedrca s krompirjem in beluši

22. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančja bedrca s krompirjem in beluši (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Slastno iz pečice

Za 4 osebe potrebujete

  • 8 piščančjih bedrc
  • 1 žlico tekočega medu
  • 1 žlico sladke mlete paprike
  • 1 žlico balzamičnega kisa
  • sol, poper
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 800 g malega novega krompirja
  • 500 g zelenih belušev
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 4 vejice timijana

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Meso oplaknite in ga obrišite. Zmešajte med, papriko, kis, malce soli in popra ter 1 žlico olja. S tem premažite meso in ga položite v pekač. Krompir operite, ga prepolovite, zmešajte z 2 žlicama olja in ga začinite s soljo. Porazdelite ga okoli mesa. Vse skupaj približno 40 minut pecite v pečici in občasno obrnite.

Očistite zelenjavo. Beluše po dolgem prepolovite, jih premažite s preostalim oljem in jih solite. Skupaj s paradižniki in timijanom jih po 25 minutah peke položite na piščanca in jed specite do konca. Po potrebi prilijte malo vode. Po želji postrezite s svežim timijanom.

Čas priprave: 1 ura in 10 minut.

Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?