Ideja za zdrav in okusen obrok...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 majhno bučo hokaido
- 2 žlici olja
- 100 ml belega vina
- sol, sveže mleti poper
- 1 žličko posušenega origana
- 2 žlici sladkorja
- 400 g fileja piščančjih prsi
- 4 mlade čebule
- 2 žlici masla
Priprava:
1 Bučo operite, prerežite in odstranite semena. Zrežite jo na kocke in jih zmešajte z oljem, soljo, poprom, origanom in malo sladkorja. Nato jo za 30 minut postavite v hladilnik.
2 Kocke buče nekaj minut pecite na žaru ali pa v rebrasti ponvi. Piščanca oplaknite, otrite in zrežite na kocke. Mlado čebulo očistite in zrežite na kose. Na nabodala izmenjaje nataknite kose buč, piščanca in mlado čebulo. Nabodala začinite s soljo in poprom.
3 Najprej jih nekaj minut pecite v rebrasti ponvi, nato pa jih dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, dodajte malo olja in jih nekaj minut pecite še v pečici.
4 V ponev, v kateri se je peklo meso, dajte maslo in ga stopite. Dodajte preostalo maščobo, ki je ostala po peki buč, in omako malce pokuhajte. Pečena nabodala postrezite z omako in kuhanim krompirjem.