Piščanec in čili - preizkusite zanimivo kombinacijo!
Za 4 osebe potrebujete:
- 6 žlic medu
- 5 žlic olivnega olja
- 4 žlice worcestrske omake
- 4 žlice sojine omake
- sveže mleti črni poper
- 1 žlico mlete sladke paprike
- 1 strok česna
- 2 čilija
- 8 piščančjih kračk
- 600 g majhnega krompirja
Priprava:
1 Zmešajte med, olje, worcestrsko omako, sojino omako, sol, poper, mlet rdeč poper, strt česen in sesekljan čili.
2 V marinadi povaljajte očiščene kračke in jih za nekaj ur postavite v hladilnik.
3 Meso z marinado dajte v pekač, dodajte olupljene polovice krompirja, pekač pokrijte z aluminijasto folijo in jed približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Nato odstranite folijo in jed pecite še 15 minut.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?