Piščančje kračke z medom in čilijem

18. 10. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančje kračke  z medom in čilijem (foto: Profimedia)
Profimedia

Piščanec in čili - preizkusite zanimivo kombinacijo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 6 žlic medu
  • 5 žlic olivnega olja
  • 4 žlice worcestrske omake 
  • 4 žlice sojine omake
  • sveže mleti črni poper
  • 1 žlico mlete sladke paprike
  • 1 strok česna
  • 2 čilija
  • 8 piščančjih kračk
  • 600 g majhnega krompirja

Priprava:

1 Zmešajte med, olje, worcestrsko omako, sojino omako, sol, poper, mlet rdeč poper, strt česen in sesekljan čili.

2 V marinadi povaljajte očiščene kračke in jih za nekaj ur postavite v hladilnik.

3 Meso z marinado dajte v pekač, dodajte olupljene polovice krompirja, pekač pokrijte z aluminijasto folijo in jed približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Nato odstranite folijo in jed pecite še 15 minut.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?