Za ljubitelje karija...
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 fileje piščančjih prsi
- sol, poper
- 4 žlice olivnega olja
- majhen košček masla
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 2 korenčka
- 1 žlico karija
- 1 žlico moke
- 300 ml perutninske osnove
- 250 ml smetane
- 2 pesti stročjega graha
Priprava:
1 Meso oplaknite, ga zrežite na trakove in jih začinite s soljo, poprom ter nakapajte z olivnim oljem. Nato jih krepko popecite na vročem olju. Vzemite jih iz ponve in postavite na toplo.
2 V ponev dajte košček masla in na njem popražite sesekljano čebulo, rezine česna in sesekljano korenje. Potresite s karijem in malce podušite, nato pa dodajte moko in prilijte juho ter jed pustite lahno vreti 15 minut. Občasno premešajte.
3 Vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom, dodajte oplaknjen stročji grah, zavrite, dodajte meso in ga pogrejte v omaki. Postrezite z rižem.