Jed, ki bo očarala z zanimivimi okusi ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 8 strokov česna
- 7 žlic olivnega olja
- sveže mleti poper
- 8 vejic svežega origana
- sol
- 600 g fileja piščančjih prsi
Za pomako:
- 300 g grškega jogurta
- 2 stroka česna
- sol in nastrgano lupinico 1 limone
- sol, sveže mleti poper
- 4 vejice kopra
Priprava:
1 Olupljen česen iztisnite in mu primešajte olje, origano in sol. Očistite meso in ga zrežite na kocke. Denite jih v skledo z marinado in premešajte. Marinado čez noč postavite v hladilnik.
2 Meso nabodite na nabodala. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 15–20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.
3 Zmešajte grški jogurt, iztisnjen česen, limonov sok, 1/2 limonine lupinice, sol, poper in sesekljan koprc. Nabodala potresite s preostalo limonino lupinico in jih postrezite z jogurtovo polivko.