Malce indijskega pridiha na krožniku ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 300 g grškega jogurta
- 1 žlico tandoori masala
- 1 žličko mlete orientalske kumine
- mlet čili
- kurkumo
- kari
- 50 g svežega ingverja
- 4 stroke česna
- 3 žlice olivnega olja
- sol, sveže mleti poper
- 12 piščančjih kračk
- 4 limete
Za čičerkino solato:
- 800 g čičerke (pločevinka)
- 1 rdečo čebulo
- 1 čili
- 4 mlade čebule
- 200 g jogurta
- 1 limonov sok
- sol, sveže mleti poper
- koriander za dekoracijo
Priprava:
1 Jogurtu primešajte mešanico začimb, nastrgan ingver, strt česen in olivno olje. Začinite s soljo in poprom. Piščančje kračke na več mestih zarežite, jih nakapajte s sokom 3 limet in prelijte z marinado. Pokrijte in čez noč postavite v hladilnik. Naslednji dan kračke razporedite po papirju za peko in jih 70 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.
2 Čičerko odcedite. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte, očiščen čili in mlado čebulo pa zrežite na obročke. Vse skupaj stresite v skledo, dodajte jogurt z limetinim sokom in čičerko ter vse skupaj začinite s soljo in poprom. Premešajte in postavite v hladilnik.
3 Pečene kračke postrezite s preostalo limeto, čičerkino solato in jed okrasite s koriandrovimi lističi.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?