Piščančji zvitki v hrustljavem plaščku iz slanine

30. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančji zvitki v hrustljavem plaščku iz slanine (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Poslastica z aromatično slanino, pospremljena s solato

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 fileje piščančjih prsi (po 150 g)
  • sol, poper
  • mleto sladko papriko
  • 1 žličko posušenega rožmarina
  • 4 žlice svežega sira
  • 8 rezin slanine
  • 6 žlic repičnega olja
  • 3 jajca
  • 1 ledenko
  • 1 zeleno papriko
  • 1 majhno kumaro
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 1 žličko gorčice

Priprava

Meso oplaknite, ga obrišite in prepolovite. Nato ga po dolgem zarežite, vendar ne do konca, da dobite žep. Meso začinite s soljo, poprom, mleto papriko in rožmarinom, ga nadevajte s svežim sirom in ga ovijte v rezino slanine. Po potrebi ga še spnite z zobotrebcem.

Zvitke med stalnim obračanjem približno 15 minut pecite na 2 žlicah olja. Jajca v trdo skuhajte, približno 8 do 9 minut. Očistite solato in zelenjavo. Solato natrgajte na koščke, papriko zrežite na ozke paličice, kumaro pa na rezine, ki jih še prepolovite. Vse skupaj zmešajte v skledi. Jajcem odlijte vodo, jih oblijte s hladno vodo in jih olupite.

Umrla je ena najbolj znanih slovenskih ilustratork Ančka Gošnik Godec

Zmešajte kis, gorčico, sol in poper ter dodajte še preostanek olja. Polivko primešajte solati in jo porazdelite po 4 krožnikih. Jajca zrežite na kose, jih položite na solato in zraven postrezite še piščančje zvitke.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 46 g, maščobe: 47 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek