Poslastica z aromatično slanino, pospremljena s solato
Za 4 osebe potrebujete
- 4 fileje piščančjih prsi (po 150 g)
- sol, poper
- mleto sladko papriko
- 1 žličko posušenega rožmarina
- 4 žlice svežega sira
- 8 rezin slanine
- 6 žlic repičnega olja
- 3 jajca
- 1 ledenko
- 1 zeleno papriko
- 1 majhno kumaro
- 2 žlici vinskega kisa
- 1 žličko gorčice
Priprava
Meso oplaknite, ga obrišite in prepolovite. Nato ga po dolgem zarežite, vendar ne do konca, da dobite žep. Meso začinite s soljo, poprom, mleto papriko in rožmarinom, ga nadevajte s svežim sirom in ga ovijte v rezino slanine. Po potrebi ga še spnite z zobotrebcem.
Zvitke med stalnim obračanjem približno 15 minut pecite na 2 žlicah olja. Jajca v trdo skuhajte, približno 8 do 9 minut. Očistite solato in zelenjavo. Solato natrgajte na koščke, papriko zrežite na ozke paličice, kumaro pa na rezine, ki jih še prepolovite. Vse skupaj zmešajte v skledi. Jajcem odlijte vodo, jih oblijte s hladno vodo in jih olupite.
Zmešajte kis, gorčico, sol in poper ter dodajte še preostanek olja. Polivko primešajte solati in jo porazdelite po 4 krožnikih. Jajca zrežite na kose, jih položite na solato in zraven postrezite še piščančje zvitke.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 46 g, maščobe: 47 g, ogljikovi hidrati: 3 g.
Novo na Metroplay: DJ Matway o ustvarjanju glasbe, pogodbi z veliko založbo in dojemanju njegovega dela