Riž je odlično živilo, je lahko prebavljiv, telesu daje energijo in ne oteži želodca...
Sestavine:
- 1 žlica kokosovega olja
- 2 velika pora
- 2 žlici sojine omake
- 250 gramov piščančjega mesa (piščančjih stegen brez kosti)
- pol rdeče paprike
- 1 žlica koruznega škroba
- 1 žlica ribje omake
- sol
- čili v prahu
- riž
Priprava:
Por zarežemo po dolžini in ga operemo, nato ga narežemo na koščke. V ponvi ali voku segrejemo kokosovo olje, dodamo por in poper ter ga nekaj minut pražimo. V tem času narežemo piščanca na koščke in dodamo v ponev. Mešamo in pečemo nekaj minut. Nato dodamo 2 dl vode in kuhamo, dokler voda skoraj ne izpari in je meso kuhano, por pa se zmehča – to traja približno 10 minut. Dodamo sojino omako, ribjo omako, malo soli, čili v prahu, koruzni škrob in pomešamo. Po potrebi dodajamo vodo. Postrežemo s kuhanim rižem.
Recept je prispevala Tamara Lesinšek, kulinarična blogerka na spletni strani T as Tasty (tastasty.com), ki ji lahko sledite na Instagramu (www.instagram.com/t_as_tasty), njeni recepti pa so objavljeni pod oznako #tatrecipes ali v zavihku 'highlight' – My recipes.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?