Aromatičen piščanec v slastni omaki
Za 4 osebe potrebujete
- 8 kosov svežega ohlajenega piščanca
- 1 žličko mlete orientalske kumine
- pol žličke rdeče mlete paprike
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 lepinj
- 150 ml perutninske juhe
- 175 g orehov
- 1 majhno čebulo
- 200 ml smetane
- sok 1 limone
- sesekljan svež koriander
- sol
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj. Kose mesa povaljajte v začimbni mešanici, jih položite v pekač in jih nakapajte z 1 žlico olja in potresite s soljo. Meso pecite približno 30–40 minut. Eno lepinjo natrgajte na koščke, jih prelijte z vročo perutninsko juho in počakajte, da se namočijo. Grobo sesekljane orehe popražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe.
Na preostanku olja popražite sesekljano čebulo in česen. Nato oboje pretlačite skupaj z namočenim kruhom in pestjo orehov. Vse skupaj denite nazaj v posodo, prilijte smetano in vse skupaj še enkrat segrejte.
Piščanca porazdelite po krožnikih, ga prelijte z omako, potresite s preostalimi orehi in koriandrom ter postrezite z lepinjami.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 45 g, ogljikovi hidrati: 47 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija