Po mehiško: Enchiladas

7. 11. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Po mehiško: Enchiladas

 Tortilje so napolnjene s krepkimi sestavinami – in slastno zapečene s sirom

Za 4 osebe potrebujete

  • po 250 g rdečega in belega fižola (pločevinka)
  • 250 g koruze (pločevinka)
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 3 žlice olja
  • poper
  • 2 pločevinki (po 400 g) koščkov paradižnikov
  • sol
  • kajenski poper
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 450 g fileja piščančjih prsi
  • 8 tortilj
  • 100 g nastrganega ementalca

Priprava

Fižol in koruzo oplaknite pod vodo in ju odcedite. Olupite čebulo in česen ter ju zrežite na kocke. Oboje popražite na 1 žlici masla. Primešajte paradižnike ter vse skupaj pustite lahno vreti približno 10 minut. Začinite s soljo in kajenskim poprom. Polovico omake prihranite za pozneje, v preostalo pa vmešajte fižol, koruzo in paradižnikovo mezgo. Pustite lahno vreti približno 5 minut, da se omaka malce zgosti, in jo nato še začinite.

V vmesnem času oplaknite piščančje prsi, jih osušite in zrežite na trakove. 2 do 3 minute jih pecite v ponvi na preostalem olju. Začinite jih s soljo in poprom ter primešajte fižolovemu raguju. Masa naj se nato malo ohladi.

Trump sprožil val smeha v Beli hiši: “Kaj je s temi nogavicami?”

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Fižolov ragu porazdelite po tortiljah, jih zvijte in položite v namaščen model za narastke (30 x 25 cm). Nakapajte s preostalo paradižnikovo omako, potresite s sirom in tortilje pecite približno 20 minut. Po želji jed še okrasite.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.

Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 50 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 71 g.

Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl