Tortilje so napolnjene s krepkimi sestavinami – in slastno zapečene s sirom
Za 4 osebe potrebujete
- po 250 g rdečega in belega fižola (pločevinka)
- 250 g koruze (pločevinka)
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 3 žlice olja
- poper
- 2 pločevinki (po 400 g) koščkov paradižnikov
- sol
- kajenski poper
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 450 g fileja piščančjih prsi
- 8 tortilj
- 100 g nastrganega ementalca
Priprava
Fižol in koruzo oplaknite pod vodo in ju odcedite. Olupite čebulo in česen ter ju zrežite na kocke. Oboje popražite na 1 žlici masla. Primešajte paradižnike ter vse skupaj pustite lahno vreti približno 10 minut. Začinite s soljo in kajenskim poprom. Polovico omake prihranite za pozneje, v preostalo pa vmešajte fižol, koruzo in paradižnikovo mezgo. Pustite lahno vreti približno 5 minut, da se omaka malce zgosti, in jo nato še začinite.
V vmesnem času oplaknite piščančje prsi, jih osušite in zrežite na trakove. 2 do 3 minute jih pecite v ponvi na preostalem olju. Začinite jih s soljo in poprom ter primešajte fižolovemu raguju. Masa naj se nato malo ohladi.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Fižolov ragu porazdelite po tortiljah, jih zvijte in položite v namaščen model za narastke (30 x 25 cm). Nakapajte s preostalo paradižnikovo omako, potresite s sirom in tortilje pecite približno 20 minut. Po želji jed še okrasite.
Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 50 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 71 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?