Pokovka: Tekne tudi pekoča ali pa s sirom

27. 10. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pokovka: Tekne tudi pekoča ali pa s sirom

Sladka ali slana – tako poznamo pokovko iz kina. Obstaja pa tudi nekaj povsem drugačnih različic. Poskusite naslednje.

Osnovni recept

Za 2 porciji v visok lonec denite 2 žlici olja in 75 g pokovke. Lonec pokrijte in ga segrevajte ob stalnem stresanju, dokler ne počijo vsa zrna. Pokovko začinite in jo malce ohladite v cedilu. Če jo želite speči brez olja, vzemite teflonsko ponev s pokrovko.

Začinjanje

PIKANTNO: aromatizirajte jo z nastrganim parmezanom ali dimljeno soljo.

PEKOČE: na olju popražite sesekljan strok rdečega feferona in malce karija.

SOČNO: pokovki primešajte čedar in pečeno, zdrobljeno slanino.

TEXMEX: stopite maslo, dodajte mleto papriko, čili in orientalsko kumino. Primešajte pokovki in jo nato solite.

NAMIG

Barvita solata s pokovko

Za 4 osebe potrebujete:

  • 100 g motovilca
  • 1 glavo radiča
  • 4 srčke artičoke (pločevinka)
  • 1 kumaro
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 žlico pokovke
  • 10 g masla
  • sol in poper
  • 1 žlico vinskega kisa
  • 2 rezini kuhane šunke (paličice)
  • 2 trdo kuhani jajci (rezine)
Marsikje po Sloveniji sneži: kje ga bo zapadlo največ

Priprava:

Motovilec in radič očistite, liste operite in jih otresite do suhega. Radič natrgajte na grižljaj velike koščke. Artičoke odcedite in jih prepolovite. Kumaro oplaknite, jo prepolovite, odstranite semena in jo zrežite na koščke.

V pokriti ponvi segrejte pokovko in 1 žlico olja. Pečeno pokovko stresite v skledo. Stopite maslo in ga prelijte po pokovki. Nato jo solite in premešajte.

Zmešajte kis, sol in poper ter dodajte preostalo olje. Zmešajte vse sestavine za solato, jo nakapajte s polivko in potresite s pokovko.

Čas priprave: 20 minut.
Na osebo približno 200 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 8 g.

Novo na Metroplay: Dedek Mraz opozarja: "Starši, ne delite otrok na pridne in poredne!"