Bučke imamo radi. Kuhane, pečene, zelo dobre pa so tudi presne. Tokrat pripravljamo preprosto toplo predjed, lahko pa jih ponudimo tudi kot prilogo - polpete iz bučk, odišavljene z baziliko.
Sestavine za 3 osebe:
- 500 g bučk
- 1 majhna čebula
- 1 strok česna
- 3 jajca
- 150 g ovsenih kosmičev
- 50 g naribanega sira
- sol, poper
- bazilika
- olje za peko
Priprava:
Bučke po želji olupite in jih zrežite na majhne palčke.
Sesekljano čebulo in česen zmešajte z ovsenimi kosmiči, naribanim sirom, začimbami in bučkami. Primešajte razžvrkljana jajca in maso po potrebi zgostite z malo moke.
V ponvi segrejte malo olja.Z žlico zajemite bučno maso in jo položite na olje. Polpete z obeh strani zlato rjavo zapecite.
Čas priprave: približno 20 minut.
Priporočamo: Bučke - dobre za prebavo in srce.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?