Polpete iz bučk

27. 8. 2012
Deli
Polpete iz bučk

Bučke imamo radi. Kuhane, pečene, zelo dobre pa so tudi presne. Tokrat pripravljamo preprosto toplo predjed, lahko pa jih ponudimo tudi kot prilogo - polpete iz bučk, odišavljene z baziliko.

Sestavine za 3 osebe:
  • 500 g bučk
  • 1 majhna čebula
  • 1 strok česna
  • 3 jajca
  • 150 g ovsenih kosmičev
  • 50 g naribanega sira
  • sol, poper
  • bazilika
  • olje za peko
Priprava:

Bučke po želji olupite in jih zrežite na majhne palčke.

Sesekljano čebulo in česen zmešajte z ovsenimi kosmiči, naribanim sirom, začimbami in bučkami. Primešajte razžvrkljana jajca in maso po potrebi zgostite z malo moke.

V ponvi segrejte malo olja.Z žlico zajemite bučno maso in jo položite na olje. Polpete z obeh strani zlato rjavo zapecite.

Čas priprave: približno 20 minut.

Priporočamo: Bučke - dobre za prebavo in srce.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?