Božično novoletni praznični dnevi so običajno tisti del leta, ko še posebej radi ustvarjamo v kuhinji. Ne samo da s svojimi jedmi razvajamo svoje najbližje, pogosto kuhamo in pečemo skupaj z družinskimi člani, tudi z najmlajšimi. Tako velikorat nastanejo najljubše družinske jedi, izvirne omake in najboljši piškoti…
Pri tem pa seveda ni vseeno, s čim si pri kuhanju pomagate. Doslej najboljši Braunov palični mešalnik, MultiQuick 9, v kuhinjo prinaša revolucionarno tehnologijo, s katero boste zlahka kos tudi najtršim sestavinam. Njegova prva prednost so rezila ActiveEBlade, ki se pomikajo navzgor in navzdol in ki s 40 % manj moči zmešajo tudi najtrše sestavine. Inovativna in gibljiva mešalna noga ima več aktivne rezalne površine, rezultat pa je 2x bolj fino mešanje. Braunova patentirana tehnolgija SplashControl preprečuje brizganje, zato boste lahko ob kuhanju z MQ 9 brez nereda uživali v popolnih rezultatih svojega dela.
Da je delo lažje in bolj prijetno, poskrbi tehnologija Smart Speed, ki omogoča, da hitrost mešanja uravnavate z jakostjo pritiska na gumb. Nežen pritisk za bolj grobe koščke in močnejši pritisk za bolj fino zmes – vse hitrosti se izbira intuitivno med delovanjem mešalnika, brez prekinitev. Vrhunsko izkušnjo dopolnjuje tudi najmočnejši Braunov motor (1000 W) ki svojo moč samodejno prilagodi našim potrebam pri kuhanju.
Ne dovolite, da vas kar koli ustavi pri ustvarjanju. Odslej vas tudi najtrša hrana ne bo mogla upočasniti. Dodajte naslednji jedi vse tisto, kar menite, da je potrebno, malo kokosa, ingverja, temne čokolade ali mandljev – karkoli vam srce poželi. Z ročnim mešalnikom Braun MultiQuick 9 bo tudi najtežja naloga odlično opravljena.
RECEPT: Mousse iz čokolade, kokosa in čilija z lešnikovim drobljencem
Sestavine za 6 oseb:
Mousse
- 1cel svež kokosov oreh
- 1 posušen rdeč čili
- 300 g temne čokolade
- 80 g sladkorja
- 3 beljaki
Lešnikov drobljenec
- 80 g olupljenih lešnikov
- 20 g moke
- 2 jedilni žlici sladkorja
Priprava:
- Najprej zmešajte čili s MQ 9 in ga postavite na stran.
- Prepolovite kokosov oreh, odstranite zunanjo lupino in z lupilnikom zelenjave odstranite tanko rjavo kožico. Ohranite kokosovo vodo.
- Postavite kokosovo meso in vodo v Braunovo posodo in ju z MQ 9 zmešajte v gladek pire. Po potrebi dodajte vodo.
- Vmešajte temno čokolado in čili v prahu.
- Zamenjajte nastavke z enostavnim klikom. Uporabite metlico in zmešajte beljake in sladkor, da nastane trda zmes. Dodajte čokoladni mešanici.
- Nalijte v kozarce in pustite približno dve uri v hladilniku.
- Drobljenec: Postavite vse sestavine v posodo in jih z ročnim mešalnikom MQ 9 (s pulznim načinom delovanja) na grobo zmeljite. Mousse posujte z drobljencem in okrasite s stepeno smetano.