Puranje meso v tej obliki naravnost navduši!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g puranjih prsi
- 200 g klobase chorizo
- sol, sveže mleti črni poper
- 3 žlice olivnega olja
Za gaspačo:
- 250 ml pasiranih paradižnikov
- 1/2 majhne kumare
- 2 papriki različnih barv
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 1 rezino belega kruha
- 1 paradižnik
- 4 žlice olivnega olja
Priprava:
1 Očistite meso in ga po sredini prerežite skoraj do konca ter nato razprite. Na meso položite folijo za živila in ga potolcite.
2 Klobaso položite na sredino mesa in ga zvijte. Zvitek natrite s soljo, poprom in narežite na 2,5 cm debele rezine. Po tri kose nabodite na leseno nabodalo. Zvitke položite na papir za peko in jih nakapajte z olivnim oljem. Nato jih 15 do 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
3 V tem času pripravite gaspačo. V blenderju sesekljajte paradižnike, dve tretjini olupljene kumare, 1 papriko, šalotko, česen in kocke kruha. Dodajte še 2 do 3 žlice vode ter vse skupaj temeljito premešajte.
4 Preostalo papriko, kumaro in paradižnik zrežite na majhne kocke in jih primešajte gladki mešanici. Začinite s soljo, poprom in olivnim oljem. Postrezite s puranjim mesom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?