Puranji zvitki z gaspačo omako

27. 9. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Puranji zvitki z gaspačo omako (foto: Profimedia)
Profimedia

Puranje meso v tej obliki naravnost navduši!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g puranjih prsi
  • 200 g klobase chorizo
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 3 žlice olivnega olja

Za gaspačo:

  • 250 ml pasiranih paradižnikov
  • 1/2 majhne kumare
  • 2 papriki različnih barv
  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna
  • 1 rezino belega kruha
  • 1 paradižnik
  • 4 žlice olivnega olja

Priprava:

1 Očistite meso in ga po sredini prerežite skoraj do konca ter nato razprite. Na meso položite folijo za živila in ga potolcite.

2 Klobaso položite na sredino mesa in ga zvijte. Zvitek natrite s soljo, poprom in narežite na 2,5 cm debele rezine. Po tri kose nabodite na leseno nabodalo. Zvitke položite na papir za peko in jih nakapajte z olivnim oljem. Nato jih 15 do 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 V tem času pripravite gaspačo. V blenderju sesekljajte paradižnike, dve tretjini olupljene kumare, 1 papriko, šalotko, česen in kocke kruha. Dodajte še 2 do 3 žlice vode ter vse skupaj temeljito premešajte.

4 Preostalo papriko, kumaro in paradižnik zrežite na majhne kocke in jih primešajte gladki mešanici. Začinite s soljo, poprom in olivnim oljem. Postrezite s puranjim mesom.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?