Rabarbarin kolač s skuto

20. 4. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rabarbarin kolač s skuto

Priprava sicer dolgo traja, vendar se splača!

Za približno 20 kosov potrebujete

Za kvašeno testo

• 25 g kvasa

• 175 ml mlačnega mleka

• 60 g sladkorja

• 400 g moke

• 1 ščepec soli

• ½ žičke zmletega cimeta

• 75 g mehkega masla

• 1 jajce

Za nadev

• 750 g rabarbare

• 500 g kremnega sirčka (ali pasirane skute)

• 500 g kisle smetane

• 100 g tekočega masla

• 3 jajca

• 120 g sladkorja

• 3 žlice praška za vaniljev puding

Za mrvice

• 125 g grobo sesekljanih mandljev

• 125 g moke

• sol

• 80 g sladkorja

• 80 g tekočega masla

Priprava

V mleku raztopite kvas in 1 žličko sladkorja. Moko zmešajte s soljo, cimetom in preostalim sladkorjem. Dodajte raztopljeno maslo, jajce in mleko s kvasom. Vse skupaj gnetite približno 3 minute, da nastane gladko in voljno testo. Testo pokrijte in ga pustite vzhajati 40 minut.

Pobrskajte po podstrešju in kleti: če imate kaj od tega doma, lahko obogatite

Očistite rabarbaro, jo operite in zrežite na koščke. Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 170). Kremni sirček zmešajte s kislo smetano, maslom, jajci, sladkorjem in praškom za puding.

Sesekljane mandlje, moko, 1 ščepec soli, sladkor in maslo zmešajte z vilicami, da nastanejo mrvice. Kvašeno testo razvaljajte na namaščenem pekaču, ga premažite s skutno kremo ter posujte s koščki rabarbare in mrvicami. Kolač pecite v pečici približno 40 minut.

Čas priprave: približno 4 ure 45 minut.

Na osebo: približno 700 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 39 g, ogljikovi hidrati: 75 g.

Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl