RECEPT: Čokoladni buhteljni

12. 10. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Čokoladni buhteljni

Klasik z dodatno piko na i.

Za 11 kosov potrebujete:
  • 125 ml mleka
  • 175 g trsnega sladkorja
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 20 g kvasa
  • 220 g moke
  • 2 rumenjaka
  • 160 g masla
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec cimeta
  • 500 g zamrznjenih gozdnih sadežev
  • 150 ml pomarančnega soka
  • 2 žlički jedilnega škroba
  • sladkor v prahu
  • 100 g temne čokolade (22 koščkov)
Priprava:

Zmešajte toplo mleko, 50 g trsnega sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, zdrobljen kvas in 3 žlice moke. Testo naj nato vzhaja 15 minut. Dodajte rumenjaka, 60 g toplega masla, kakav, sol in preostalo moko ter zgnetite testo. Pokritega pustite vzhajati 1 uro.

Zavrite jagodičje, 50 g trsnega sladkorja, preostal vaniljev sladkor, 100 ml soka in cimet. Škrob zmešajte s 50 ml soka in ga primešajte jagodičju. Vse skupaj nekoliko pokuhajte. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Ker je snemal ljudi, ki so blokirali N1 Srbija, so mu zlomili nos

Iz testa oblikujte 11 krogel. V vsako potisnite po 2 koščka čokolade in krogle razporedite po namaščenem modelu za narastke. Premažite jih s 100 g masla in potresite s 75 g sladkorja. Pecite jih 20 do 25 minut in pečene buhteljne potresite s sladkorjem v prahu.

Na kos: približno 345 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 41 g.

Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja