Klasik z dodatno piko na i.
Za 11 kosov potrebujete:
- 125 ml mleka
- 175 g trsnega sladkorja
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- 20 g kvasa
- 220 g moke
- 2 rumenjaka
- 160 g masla
- 3 žlice kakava v prahu
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec cimeta
- 500 g zamrznjenih gozdnih sadežev
- 150 ml pomarančnega soka
- 2 žlički jedilnega škroba
- sladkor v prahu
- 100 g temne čokolade (22 koščkov)
Priprava:
Zmešajte toplo mleko, 50 g trsnega sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, zdrobljen kvas in 3 žlice moke. Testo naj nato vzhaja 15 minut. Dodajte rumenjaka, 60 g toplega masla, kakav, sol in preostalo moko ter zgnetite testo. Pokritega pustite vzhajati 1 uro.
Zavrite jagodičje, 50 g trsnega sladkorja, preostal vaniljev sladkor, 100 ml soka in cimet. Škrob zmešajte s 50 ml soka in ga primešajte jagodičju. Vse skupaj nekoliko pokuhajte. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).
Iz testa oblikujte 11 krogel. V vsako potisnite po 2 koščka čokolade in krogle razporedite po namaščenem modelu za narastke. Premažite jih s 100 g masla in potresite s 75 g sladkorja. Pecite jih 20 do 25 minut in pečene buhteljne potresite s sladkorjem v prahu.
Na kos: približno 345 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 41 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija