RECEPT: Domače Kinder Milch-Schnitte

26. 1. 2024
Deli
RECEPT: Domače Kinder Milch-Schnitte (foto: Instagram @antonia.jagodic (Posnetek zaslona))
Instagram @antonia.jagodic (Posnetek zaslona)

Kako kar doma pripraviti slastne Kinder Milch-Schnitte?

Kinder Milch-Schnitte je bila ena izmed najljubših sladic mnogih otrok, zdaj pa jih lahko pripravite tudi doma. Food blogerka Antonia Jagodić je delila recept in povedala, da je sladica zaradi skrivne sestavine zelo podobna originalu. Skrivna sestavina je med, ki ga uporabimo v kremi. Preverite, kako lahko to odlično sladico pripravite tudi vi.

Priprava biskvita:

Sestavine:

  • 5 jajc
  • 5 žlic moke
  • 2 žlici kakava
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 5 žlic sladkorja
  • 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja

Postopek:

  1. Jajca stepite z mikserjem ter jim nato primešajte sladkor in vanilijev sladkor.
  2. V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in kakav. Vse skupaj stresite v jajčno zmes in dobro premešajte.
  3. Maso vlijte v pekač, obložen s peki papirjem. Biskvit pecite 15 minut pri temperaturi 160°C.
  4. Ko je biskvit pečen, počakajte, da se ohladi, nato pa ga po dolgem prerežite na pol.

Priprava kreme:

Sestavine:

  • 250 ml smetane za stepanje
  • 2 žlici medu
  • 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
  • Po potrebi smetano v spreju

Postopek:

  1. V posodi premešajte smetano za stepanje in vanilijev sladkor ter dodamo med. Mešajte toliko časa, dokler se vse sestavine ne povežejo.
  2. Maso nato stepite z mikserjem. Če masa ni dovolj puhasta, ji lahko dodate še nekaj smetane v spreju.
  3. Polovico biskvita namažite s kremo in vse skupaj pokrijte z drugo polovico.
  4. Sladico čez noč ohladite v hladilniku. Naslednji dan jo narežite na manjše kose in jo postrezite.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antonia Jagodic (@antonia.jagodic)

Vir: vecernji.hr

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?