Recept: Jajčna omleta z nadevom

12. 5. 2018
Deli
Recept: Jajčna omleta z nadevom (foto: profimedia)
profimedia

Jajca za zajtrk so odlična ideja, saj vas napolnijo z energijo in potešijo lakoto do kosila. Danes jih pripravite malce drugače.

Če ste se naveličali vedno iste priprave jajc, danes omleto prepognite in napolnite z okusnim nadevom. Sestavine lahko prilagajate po svojem okusu in dodate še kaj, kar imate radi, pa smo v receptu pozabili omeniti.

Za 2 omleti potrebujete:
  • 6 jajc
  • 2 žlici masla
  • 1 ½ skodelice kuhane kvinoje
  • 1 skodelica svežih narezanih špinačnih listov
  • olive
  • 1 sesekljano rdečo papriko
  • ½ skodelice posušenih paradižnikov
  • 1 strok sesekljanega česna
  • ščep origana (za okus)
  • nekaj kock feta sira
  • sol in poper

Za po vrhu: češnjevi paradižniki, avokado ali oreščki

Vse sestavine razen jajc, češnjevega paradižnika, avokada in oreščkov dajte v skledo. Pripravite nekakšno solato, ki jo po okusu začinite s poprom in soljo ter dodate bučno ali oljčno olje. Postavite jo v hladilnik.

Za omleto ubijte jajca in jih z vilicami stepite v manjši posodi. Dodajte sol in poper, po okusu tudi druge začimbe. Polovico mase prelijte v segreto ponev in jo pecite toliko časa, da postane zlato-rumene barve. Obrnite in popecite še na drugi strani. Omleto vzemite s ponve in jo pustite hladiti na krožniku.

Specite še drugo omleto in iz hladilnika vzemite solato. Omleti najprej premažite s feta sirom, nato čez polovico razporedite nadev. Prepognite in po vrhu razporedite narezan paradižnik, avokado ali oreščke, lahko pa tudi druge dodatke, ki so vam všeč. Postrezite še toplo.

Preberite še: 

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?