Jesenska sladica, ki se ji ne boste mogli upreti!
Jesen je že tu, z njo pa tudi slastni kostanji. Lahko si jih privoščite kar pečene ali kuhane, lahko pa jih uporabite tudi v jedeh. Sploh v sladicah se kostanj obnese odlično.
Tokrat vam predstavljamo recept za tiramisu s kostanjem. Enostavno pripravljena simfonija okusov bo nedvomno prava uspešnica te jeseni!
Potrebujete:
- 200 g kostanjevega pireja
- 400 g mascarponeja
- 200 ml kuhane črne kave
- 80 g sladkorja v prahu
- 300 ml sladke smetane
- Približno 10 baby piškotov
Priprava:
1. Kostanjev pire stresite v električni mešalnik in mu dodajte 100 ml sladke smetane. Oboje skupaj zmiksajte, da dobite gladko, enakomerno zmes. Preostalih 200 ml smetane ločeno stepite.
2. V skledi pomešajte mascarpone in sladkor v prahu, nato pa primešajte še kostanj. Mešanici na koncu dodajte še stepeno smetano in ponovno vse skupaj dobro premešajte.
3. Pripravite si kozarce, v katerih boste postregli tiramisu. Vzemite dva piškota in ju namočite v kavi, nato pa jih natrgajte in položite na dno kozarca. Nato v kozarec dodajte žlico smetane. Ponovno sledi plast piškotov, namočenih v kavo, nato pa žlica smetane. Tako po plasteh kozarec napolnite, po vrhu pa lahko posujete še kakav.
4. Sladico postrezite.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?