Ne vemo, kako je z vami, ampak ko mi slišimo 'čokolada', zastrižemo z ušesi. Ta recept morate poskusiti.
Za 20–25 kosov potrebujete:
- 125 g masla
- 100 g rjavega sladkorja
- 50 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- 200 g moke
- 20 g kakava
- 1 žličko pecilnega praška
- 80 g mlečne čokolade
- 80 g bele čokolade
Priprava:
1. Maslo stepite z obema vrstama sladkorja. Med stepanjem dodajte še jajci. Nato primešajte še moko, kakav in pecilni prašek. Na koncu vgnetite še obe vrsti čokolade, sesekljane na koščke.
2. Na pomokani delovni površini oblikujte zvitek s premerom 4 cm in ga zrežite na rezine. Oblikujte piškote in jih razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko.
3. Piškote približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Po peki naj se ohladijo na kuhinjski rešetki.