Preprost golaž, ki ga lahko postrežemo s polento ali pa kar s polnozrnatim kruhom. Za njegovo pripravo potrebujemo slabe pol ure z vsem rezanjem in kuhanjem vred. Buče nočemo rezkuhati in jo raje pustimo na zob.
Sestavine za 4 osebe
- 4 čebule
- 2 stroka česna
- sol
- olje
- 1 kg buče hokaido ali katere druge škrobaste buče
- voda
- jušna osnova v prahu
- 2 čajni žlički paste umeboši
- 6 jušnih žlic koruzne moke
- majaron
- timijan
- lovorov list
- kari
- nariban ingver
- tamari
Priprava
Čebulo in česen sesekljajte, rahlo posolite in prepražite. Bučo narežite na kocke in jo dodajte prepraženemu česnu in čebuli.
Zalijte z 1 litrom vode, dodajte jušno osnovo, lovorov list in pasto umeboši ter vse skupaj zavrite. Kuhajte toliko časa, da je buča skoraj mehka.
Moko zmešajte s 4 dcl vode in dodajte golažu.
Začinite z majaronom, timijanom, karijem in svežim ingverjem ter po potrebi dodajte sojino omako. Kuhajte še kakšno minuto.
Pripravila: Mateja Tea Dereani
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?